28 de setembre de 2011 Butlletí electrònic del Fons Català. Rerefons núm. 18
 

El 25è aniversari del Fons Català

Tal i com us vam informar en l’última edició del Rerefons, el passat mes de juliol el Fons Català va commemorar el seu 25è aniversari. Els actes centrals de la celebració van convertir-se en espais de trobada entre representants de la institució, antics membres de la Junta Executiva, treballadors, socis i membres de les diverses ONG i institucions amb les quals el Fons Català ha treballat al llarg de la seva trajectòria.

El 5 de juliol l’Ajuntament de Salt va acollir l’acte simbòlic de l’aniversari, aprofitant la coincidència en el dia i lloc del naixement de la institució. Hi van participar els membres de la Junta Constituent, així com els antics presidents i membres de les Juntes Executives. Un homenatge a totes aquelles persones que han estat protagonistes de la història del Fons Català i que en algun moment de la seva trajectòria han estat al capdavant de la institució.

Amb un format més obert i festiu, va tenir lloc l’acte central del dia 19 de juliol al pati Verger del Museu Frederic Marès. Conduït per la periodista de Catalunya Ràdio, Rita Marzoa, hi van intervindran representants de diverses institucions polítiques i socials com la Generalitat de Catalunya, l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID); l’Ajuntament de Barcelona; la Federació Espanyola de Municipis i Províncies; la Diputació de Barcelona; la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques; així com els membres de la Junta Constituent del Fons Català, amb el seu primer president com a màxim representant, i també delegats institucionals dels governs locals amb els quals treballem al Sud.

El mes de setembre ha arrencat també amb diverses activitats englobades en el marc de la celebració d’aquest quart de segle d’història. Es tracta, d’una banda, de la inauguració de la mostra “Canvi de rumb. 9 condicions per a un món sense pobresa”, inaugurada aquesta setmana a l’Hospital de Sant Pau, i en la qual el Fons Català ha col·laborat de manera especial per a poder dur a terme la seva ampliació.

De l’altra, la presentació de la formació online per a tècnics d’ajuntaments i ONG que des d’aquest mes i fins al febrer es durà a terme a través de la plataforma virtual de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Una iniciativa possible gràcies a la col·laboració trilateral entre el Fons Català, el Campus per la Pau de la UOC i l’Ajuntament de Barcelona.

Un conjunt d’actes i activitats commemoratives que es perfilaran amb la imminent publicació del llibre del 25è aniversari 25 anys, 25 moments. Un monogràfic que recull els moments més rellevants de la trajectòria de la institució i reflecteix la veu dels socis, col·laboradors i representants del Fons Català com a actors principals en l’àmbit de la cooperació catalana.

Notícies
28 de setembre de 2011

Nou propostes per canviar el rumb del món a l’Hospital de Sant Pau

Crear un Fons Mundial contra la pobresa finançat amb els impostos mundials; acabar amb les subvencions agrícoles i els aranzels progressius; o condonar el deute extern dels països pobres són algunes de les propostes que presenta l'exposició.
 
27 de setembre de 2011

S’inaugura el curs de formació online organitzat pel Fons Català

 
22 de setembre de 2011

El Fons Català i la Fundació FC Barcelona signen un conveni de col•laboració amb l’objectiu de promoure l’educació i la convivència entre les comunitats d’Israel i Palestina

Una segona acció fruit de la firma d’aquest conveni serà una formació de formadors en Esports i Valors de la Fundació del FC Barcelona a Palestina-Israel a principis del 2012.
 
21 de juliol de 2011

Càrrecs electes, membres històrics, col•laboradors i amics commemoren el 25è aniversari del Fons Català

El Fons Català va celebrar dimarts a la tarda l’acte central de la celebració dels seus 25 anys al pati Verger del Museu Frederic Marès.
 
5 de juliol de 2011

El Fons Català commemora el 25è aniversari en un acte simbòlic amb els seus fundadors i antics presidents

El Fons Català va celebrar ahir el seu primer quart de segle aplegant una àmplia representació dels responsables que ha tingut l'entitat al llarg d'aquests anys.
 
15 de juny de 2011

El Fons Català firma un conveni de col•laboració amb UNICEF

El president del Fons Català, Teo Romero, i el president d’UNICEF Comitè Catalunya, Pablo Giménez-Salinas, van firmar ahir un conveni marc de col•laboració en tres àmbits de treball diversos.
 
30 de maig de 2011

El Fons Català firma un conveni de col·laboració amb l'ACNUR

El president del Fons Català, Teo Romero, i la presidenta del Comitè Català de l'ACNUR, Victòria Camps, han firmat un conveni de col·laboració per tres anys que compromet ambdues institucions a treballar conjuntament en àmbits d'interès comú.
 
11 de maig de 2011

El Fons Català denuncia les agressions que diversos partidaris de les forces oficialistes haitianes han comès contra la contrapart local SKDK

El procés d’observació electoral que es va posar en marxa al Nord-est d'Haití per evitar el frau electoral ha estat el motiu pel qual alguns partidaris de l'INITÉ van assaltar de forma violenta la seu social d’SKDK.
 
6 de maig de 2011

El Fons Català firma un conveni amb l'Ajuntament de Sant Boi

 
5 de maig de 2011

El Fons Català rep el 5è premi de Cooperació Internacional del Consell Comarcal del Vallès Oriental

El Fons Català va rebre ahir el 5è premi de Cooperació Internacional per al Desenvolupament Humà que atorga anualment el Consell Comarcal del Vallès Oriental. El guardó representa un reconeixement als 25 anys de trajectòria de la institució.
 
2 de maig de 2011

El Fons Català estudia col•laborar en tasques de desactivació de mines als territoris alliberats del Sàhara Occidental

El passat dia 28 d’abril el responsable de l’ONG Action On Armed Violence (AOAV), Ahmed Sidi Ali, va exposar al Col•legi de Periodistes de Catalunya les tasques de desminat que realitza aquesta organització als territoris alliberats de la RASD.
 
2 de maig de 2011

Una delegació del Fons Català viatja a Gaza per visitar el projecte de rehabilitació de l’entorn del Parc de la Pau de Barcelona

Una delegació del Fons Català i de l’Ajuntament de Barcelona van viatjar a la ciutat de Gaza del 24 al 27 de març amb l’objectiu de visitar les instal•lacions del reconstruït Barcelona Peace Park- Parc de la Pau de Barcelona i els seus voltants.
 
11 d'abril de 2011

El Fons Català presenta el curs de formació online per a la millora de la cooperació municipal

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament va presentar dissabte a Mollet del Vallès el primer curs de formació online dirigit a càrrecs electes i tècnics municipals de cooperació.
 
11 d'abril de 2011

El Fons Català tanca la legislatura 2007-2010 amb el reconeixement del Govern i la invitació per establir nous acords

La 29a Assemblea General de socis va reunir els representants del Fons Català i de l'Agència Catalana de Cooperació al Centre Cultural La Marineta de Mollet del Vallès.
 
4 de març de 2011

El Fons Català reivindica el dret del poble haitià de protagonitzar de la reconstrucció del seu país

Un total de 180 institucions catalanes formades per ajuntaments, consells comarcals, diputacions i mancomunitats, han aportat 560.645 euros a la campanya d’emergència d’Haití
 
2 de març de 2011

El Fons Català aposta per la banca ètica

A partir d'aquest mes de març els socis podran fer els seus pagaments a través del número de compte de Triodos Bank.
 
Agenda
Del 30 de setembre al 2 d'octubre

Barrejant 2011 a Sant Boi de Llobregat

 
1 i 2 d'octubre de 2011

XIX Fira de la Solidaritat de Badalona

 
Durant el mes d'Octubre

Solidaritats 2011 a Vilafranca del Penedès

 
FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT
Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona. - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88 - www.fonscatala.org

Avís legal

D’acord amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i de la Llei 34/2002, d’11 de juliol, de serveis de la societat de la informació i de comerç electrònic,El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament garanteix la confidencialitat i la seguretat en el tractament de les dades de caràcter personal (nom, cognom i adreça de correu electrònic), necessàries per poder formalitzar i enviar el butlletí del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

Podeu exercir els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició mitjançant un correu electrònic a la bústia fonscatala@fonscatala.org o per mitjà d’un escrit adreçat a:

Via Laietana, 33, 9è 2a - 08003 Barcelona
Barcelona - Tel. 93 412 26 02 - Fax 93 301 90 88