• Diumenge 09 de agost de 2020

Notícies

Paraula Data
21 de març de 2019

Resposta a la crisi humanitària arran de les inundacions causades pel cicló Idai a Moçambic

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ha fet una crida als ajuntaments i les institucions supramunicipals a donar suport a la crisi humanitària que pateix Moçambic (Àfrica) per les inundacions causades pel cicló Idai. Nacions Unides ha est

Els ajuts que es recullin en aquesta campanya d'emergència activada pel Fons Català de Cooperació es destinaran al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada. El Fons canalitzarà l'ajuda a través de les entitats que estan treballant sobre el terreny a la zona afectada.

Les víctimes mortals causades pel cicló Idai al sud-est de l'Àfrica podrien superar el miler, segons ha alertat el govern de Moçambic. Aquest país, un dels països més pobres del món, s'ha vist greument afectat per aquest cicló, conjuntament amb Zimbàbue i Malawi. Fins ara, la xifra de morts confirmada entre els tres països és d'uns 300, però les autoritats parlen de desastre de grans dimensions.

La tempesta ha arrossegat carreteres, ponts, cases, hospitals i escoles. Segons fonts de l'OCHA-Oficina de Coordinació d'Afers Humanitaris de Nacions Unides cal ajuda alimentària urgent.

 

El cicló ja ha desaparegut del mapa, però no pas el perill. No para de ploure, i els rius baixen plens a vessar, i, per tant, el que més preocupa és que els rius es desbordin. El desbordament de rius ha deixat poblacions aïllades i sense subministrament de cap mena.

Banner publicació noticies al web
Banner REREFONS

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org