• Diumenge 05 de juliol de 2020

Tribuna

Paraula Data
29 de novembre de 2006

Delegació d'observació electoral a Nicaragua

Aquest mes de novembre el Fons Català ha organitzat una delegació d' observació electoral a Nicaragua amb motiu de la celebració d' eleccions generals en aquest país el passat dia 5. La delegació, formada per...

Aquest mes de novembre el Fons Català ha organitzat una delegació d’observació electoral a Nicaragua amb motiu de la celebració d’eleccions generals en aquest país el passat dia 5. La delegació, formada per regidors de diversos municipis catalans, així com tècnics d’institucions i membres de la societat civil organitzada, ha treballat conjuntament amb membres d’Euskal Fondoa i el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació en el marc de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat.
 
En l’informe conjunt i oficial fet públic després del procés electoral i lliurat al Consejo Supremo Electoral de Nicaragua, la delegació destaca la massiva participació dels ciutadans i considera que les eleccions van ser transparents i es van desenvolupar en un clima pacífic i en el marc de la llei.
 
Des del Fons Català considerem que l’observació electoral té com a objectiu principal contribuir a l’enfortiment de la democràcia representativa i participativa del país que convoca eleccions, en aquest cas Nicaragua, observant de manera activa i eficient el procés electoral. Cal destacar també que Nicaragua és el país amb més municipis agermanats i on hi ha més relacions de cooperació amb Catalunya, per la qual cosa pensem que és important una nombrosa presència d’observadors membres dels ajuntaments catalans.
 
Des de fa molts anys el Fons Català ha establert aliances de treball amb les contraparts centreamericanes, la majoria de les quals són ajuntaments o organitzacions municipalistes amb qui el Fons Català, com a representant dels ajuntaments catalans socis involucrats en aquesta regió, ha construït un vincle estratègic que en la majoria dels casos va més enllà de l’execució de projectes aïllats i que contempla acompanyar accions inserides a programes de municipalisme i governança, orientades a l’enfortiment del poder local, tant de les autoritats municipals com de la ciutadania organitzada.
 
 
Teo Romero, president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcalde de Santa Margarida de Montbui

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org