• Diumenge 31 de maig de 2020

Tribuna

Paraula Data
31 de maig de 2007

La cooperació des dels municipis

Quan aquesta tribuna vegi la llum, tots i totes coneixerem ja els resultats de les eleccions municipals, ...

Quan aquesta tribuna vegi la llum, tots i totes coneixerem ja els resultats de les eleccions municipals, que alhora que conformaran els nous consistoris, també hauran de configurar la nova junta executiva del Fons Català.

En aquest context, ens satisfà veure com cada vegada hi ha més municipis catalans que inclouen en les seves polítiques de govern plans de cooperació municipals, amb un procés participatiu amb les entitats i associacions locals, la qual cosa permet millorar qualitativament la cooperació descentralitzada.

Aquestes polítiques públiques, amb estratègies ben definides en l’àmbit de la cooperació, que tinguin en compte el paper dels diferents actors, faciliten que els projectes siguin realment transformadors i incideixin en els territoris i en la població on es desenvolupen.

Així, en un món globalitzat com el nostre, fa goig veure com l’espai local, en ser la instància més propera al ciutadà, cada dia va prenent més força.

Esperem que el proper mandat sigui de consolidació dels esmentats plans de cooperació municipals i que s’hi puguin anar afegint les petites poblacions de casa nostra.

Teo Romero, president del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i alcalde de Santa Margarida de Montbui

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org