• Diumenge 09 de agost de 2020

Mocions i Resolucions

Mocions, resolucions i propostes d´adhesió a campanyes conjuntes que el Fons Català a proposat als ajuntaments i altres institucions catalanes, amb la finalitat de palesar el compromís polític i ètic amb el Sud.

MANIFEST DEL FONS CATALÀ DE CONDEMNA PER LA MORT DE 59 PALESTINS A GAZA

Davant la intervenció de l’exèrcit israelià que ha causat cinquanta-nou morts i més de dos mil ferits, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, per aturar les protestes de la Gran Marxa del Retorn esdevingudes en diversos punts de la tanca que separa Israel de la Franja, on s’han cremat grans fileres de pneumàtics mentre es llançaven pedres i còctels molotovs contra l’exèrcit que ha respost amb material antiavalots i disparant foc real contra els manifestants:

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament se suma a la crida feta pel secretari general de l'ONU, António Guterres, per una "necessària contenció" i dóna suport a la seva demanda “que necessitem una solució política per la qüestió d'Israel i Palestina. No hi ha pla B a una solució de dos Estats en què els israelians i els palestins puguin viure en pau i amb una seguretat mútua assegurada i amb la plena cooperació de la comunitat internacional ".

En aquest sentit, des del Fons Català de Cooperació condemnem enèrgicament aquesta matança, ens reafirmem en que la violència no pot ser mai la solució a cap conflicte, i que només amb la defensa, la garantia i la protecció dels drets humans i la cooperació per al desenvolupament es poden crear les bases del necessari diàleg per assolir una pau justa i duradora.

Per això, ens sumem a les crides de diversos organismes internacionals que demanen a Israel que aturi la violència i rendeixi comptes del que ha passat, i perquè els líders israelians i palestins facin crides a aturar la violència a Gaza i reprenguin el diàleg, aprofitant les commemoracions clau d’ambdues nacions durant els propers dies.

 

Barcelona, 15 de maig de 2018

Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Rambla Santa Mònica, 10, 4t – 08002 Barcelona – Tel. +34 93 412 26 02 – fonscatala@fonscatala.org